SPLOŠNI POGOJI in PRAVILA NAGRADNE IGRE

POPOLETNA NEGA KOŽE

 

Organizator nagradne igre:

Hotel Astoria Bled
Prešernova 44
4260 Bled

 

1. Pogoji sodelovanja

 • V nagradni igri lahko sodelujejo fizične osebe, ki so državljani ali rezidenti Republike Slovenije in ki soglašajo s temi pravili.
 • V nagradni igri ne smejo sodelovati zaposleni v Šolskem hotelu Astoria ali tisti, ki za zanj opravljajo dela in naloge po drugih dogovorih oziroma pogojih, ali njihovi ožji družinski člani (zakonec oz. oseba, s katero živi v skupni življenjski skupnosti, ki je po predpisih o zakonski zvezi in družinskih razmerjih v pravnih posledicah izenačena z zakonsko zvezo, otroci oz. posvojenci, vnuki, bratje in sestre ter starši oz. posvojitelji zaposlenega).
 • Za sodelovanje v nagradni igri je starostna omejitev nad 18 let.
 • V nagradni igri sodelujejo vsi, ki pošljejo pravilno izpolnjen nagradni kupon, ki se nahaja v najnovejši izdaji Blejskih novic. Poslani kupon velja za tisti mesec v katerem je bil poslan.
 • Posameznik lahko v istem žrebanju sodeluje z enim poslanim kuponom.

 

2. Način sodelovanja 

Sodelovati v nagradni igri je možno tako, da kupon, ki ga sodelujoči izreže iz najnovejše izdaje Blejskih novic in nalepi na dopisnico ter pošlje na naslov organizatorja nagradne igre do dneva, kot je navedeno.
Pošiljatelj kuponov mora na dopisnici poslati naslednje podatke: ime, priimek, naslov, poštno številko, kraj, datum rojstva, številko mobilnega telefona, davčno številko in e-naslov . Kot je navedeno na kuponu, pošiljatelj tega kupona izrecno pozna in soglaša s splošnimi pogoji in pravili nagradne igre, ki so objavljeni na spletni strani http://hotelastoria-bled.com in na sedežu organizatorja nagradne igre.

 

3. Nagradni fond in žrebanje nagrad

 • Nagradni fond mesečnega nagradnega sklada je sestavljen iz storitvenih nagrad. Objavljen je na spletni strani http://hotelastoria-bled.com .
 • Nagradni fond sestavlja organizator.
 • Vsakokratno žrebanje nagrad poteka v poslovnih prostorih na sedežu hotela Astoria. Nagradno žrebanje poteka v navzočnosti tričlanske komisije, ki jo imenuje organizator.
 • Nagradno žrebanje mesečnega nagradnega sklada bo potekalo tretji dan naslednjega meseca v katerem bo izžrebani imel priložnost koristiti velneško storitev kot izžrebano nagrado.
 • V primeru, da sta na izžrebanem kuponu navedeni dve različni osebi, velja, da je izžrebanec prva navedena oseba in se nagrada podeli samo enkrat.
 • V primeru, da izžrebana dopisnica ni veljavna (npr. zaradi napačne ali nezadostne rešitve oz. prepozno oddane na pošto) ali so zahtevani podatki pomanjkljivo izpolnjeni, se bo žrebanje za posamezno nagrado ponavljalo toliko časa, da bo izžrebana dopisnica ustrezala zahtevam nagradne igre. O poteku posameznega žrebanja bo napisan zapisnik. Nagrade ni možno zamenjati za druge ugodnosti ali gotovino.
 • Zapisnik žrebanja, ki ga pripravi komisij in seznam udeležencev se hranita na sedežu hotela Astoria.

 

4. Objava nagrajencev:

 • Objava nagrajencev mesečnega nagradnega sklada bo objavljena na spletni strani http://hotelastoria-bled.com.

 

Vsi izžrebanci v nagradni igri organizatorju izrecno dovoljujejo objavo imena, priimka ter kraja bivanja na spletni strani http://hotelastoria-bled.com. Nagrajenci soglašajo, da organizator na način, kot je izrecno naveden zgoraj, objavi imena nagrajencev in fotografije ter posnetke morebitne podelitve nagrad. Za objavo imen, fotografij in posnetkov podelitve v medijih ter za sodelovanje na javnem dogodku organizatorju ni treba plačati nagrajencem.

 

5. Podatki in prevzem nagrade

 • Nagrad ni mogoče zamenjati ali izplačati v gotovini, prav tako nagrada ni prenosljiva.
 • Nagrada v nobenem primeru ni zamenljiva za kakšen drug izdelek.
 • Podeljevalec nagrad, izvajalec nagradne igre in organizator le-te je hotel Astoria Bled.
 • Nagradne storitve nagrajenci prejmejo v velneškem centru Astoria.
 • Hotel Astoria obvestilo o prejemu nagrade z natančnimi navodili o uveljavljanju storitve pošlje po elektronski pošti.
 • Izžrebanec bo o nagradi in podatkih, potrebnih za uveljavljanje storitve obveščen po elektronski pošti naslednji dan po žrebanju.
 • V kolikor nagrajenec nagrade zaradi kakršnega koli razloga ne izkoristi ali ne posreduje hotelu Astoria vseh potrebnih podatkov za podelitev nagrade, velja, da se nepreklicno odpoveduje nagradi.
 • Če se posamezni nagrajenec na obvestilo o prejemu nagrade ne bo odzval do konca tekočega meseca v katerem se nagrada podeljuje ali pa se bo nagradi odpovedal, bo izgubil pravico do nagrade. V tem primeru se ta nagrada ne podeli.

 

6. Izplačilo nagrad

 • Denarno izplačilo podeljene nagrade – kozmetične storitve ni možno.

 

7. Obvestilo in dostava nagrad

Izžrebanci bodo o prejetju nagrad obveščeni po elektronski pošti, ki ga je le-ta v skladu s pogoji sodelovanja v nagradni igri navedel. S posredovanimi podatki, ki jih posameznik posreduje za namen sodelovanja v nagradni igri v skladu s pogoji sodelovanja v nagradni igri, se posameznik strinja, da organizatorju kot upravljavcu dovoljuje, da vodi, vzdržuje, hrani in nadzoruje zbirko zbranih osebnih podatkov v skladu z Zakonom o varovanju osebnih podatkov(ZVOP-1-UPB1, Ur. l. RS, št. 94/2007), da se njegove osebne podatke hrani, obdeluje in uporablja pri prodajnih procesih, raziskavah in obveščanju potencialnih kupcev (navedene podatke lahko organizator obdeluje za lastne potrebe do treh let). V času upravljanja osebnih podatkov ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravka, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavnimi predpisi. Sodelujoči lahko od organizatorja kadarkoli zahtevajo prenehanje pošiljanja reklamnega gradiva, in sicer s pisno zahtevo, poslano na naslov organizatorja Hotel Astoria, Prešernova 44, Bled. Udeležencu pripadajo vse pravice skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot, Ur. l. RS, št. 20/98 do 86/2009).

 

8. Davčne obveznosti za prejemnike nagrad

 • Vse davščine in druga javna bremena, povezana z izročitvijo nagrade, nosi prejemnik nagrade.
 • Nagrade so v bruto znesku, od katerega organizator nagradnega razpisa obračuna in plača akontacijo dohodnine v imenu in za račun nagrajenca skladno z Zakonom o dohodnini in Zakonom o davčnem postopku.
 • Vrednost nagrade v naravi določi organizator na podlagi primerljive tržne cene. Glede na to vrednost mora prejemnik nagrade v naravi Hotelu Astoria nakazati akontacijo dohodnine na navedeni TRR organizatorja nagradne igre. Nakazilo akontacije dohodnine mora nagrajenec izvesti pred podelitvijo nagrade, sicer se šteje, da se je nagradi odpovedal.
 • Organizator ob koncu dohodninskega leta prejemnika tudi obvesti o višini prejete nagrade za namen dohodninske napovedi. Morebitna doplačila dohodnine v skladu z letno dohodninsko odločbo gredo v breme nagrajenca.
 • Sodelujoči v nagradni igri so seznanjeni s pravili osvojitve nagrad in v zvezi s tem se strinjajo, da bodo sami krili vse davčne obveznosti od nagrad, ki jih bodo prejeli. Obveznosti v zvezi z davčnim odtegljajem – akontacije dohodnine po stopnji 25 % od davčne osnove (bruto vrednost nagrade) so torej breme prejemnikov posameznih nagrad. Če se prejemnik nagrade s plačilom davčnih obveznosti ne strinja, se smatra, da se je nagradi odrekel.
 • Akontacijo za dohodnino od nagrade plačajo sodelujoči nagrajenci sami, ki pa so dolžni kot zavezanci za dohodnino (4. alineja 15. člena Zakona o dohodnini) organizatorju pisno predložiti natančne osebne podatke: ime in priimek, naslov stalnega prebivališča, davčno izpostavo in svojo davčno številko, in sicer najkasneje v roku 10 dni od prejema obvestila o nagradi. Predložitev potrdila o nakazilu akontacije je pogoj za izročitev nagrade. Če nagrajenec organizatorju teh podatkov ne posreduje v zahtevanem roku, od organizatorja ni upravičen zahtevati izročitve nagrade. Organizator je v teh primerih (zavrnitev plačila davčnih obveznosti, s strani nagrajenca, ki izhajajo iz nagrade, odklonitev ali nepravočasno posredovani predpisani osebni podatki) prost vseh obveznosti, ki jih ima do nagrajenca na podlagi teh pravil (javne obljube nagrade). V tem primeru se nagrada ne podeli.


9. Odgovornost organizatorja

Organizator ne nosi nobene odgovornosti niti ne sodeluje v sporih glede lastništva izžrebanih nagrad. Vsi spori, povezani s pravicami glede lastništva izžrebanih nagrad, ne vplivajo na pravilo, da organizator dodeli nagrado osebi, ki se je pravilno prijavila v nagradno igro oziroma uradno pooblaščeni osebi.
Organizator se zavezuje, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bo nagradna igra korektno izpeljana, odgovornost pa ne vključuje primerov višje sile. V primeru okoliščin, na katere organizator ne more vplivati (višja sila), organizator lahko odpove nagradno igro. O tem mora prek medijev obvestiti udeležence. V takšnem primeru udeležencem ne odgovarja za nastalo škodo. Organizator nagradne igre ne prevzema nobenih odgovornosti ob koriščenju nagrad.
Odločitev organizatorja o vseh vprašanjih v zvezi z nagradno igro oziroma uporabo pravil je dokončna in velja za vse udeležence.

 

10. Pritožbe in reševanje sporov

Vse pritožbe in reklamacije rešuje organizator. V primeru utemeljenih pritožb se organizator zavezuje, da jih bo odpravil v zakonsko določenem roku in o tem obvestil udeleženca.
Hotel Astoria si bo prizadevala vse spore, ki bi nastali v zvezi z nagradnimi igrami, reševati po mirni poti. V kolikor pa to ne bi bilo mogoče, se družba hotel Astoria in tekmovalec dogovorita za uporabo slovenskega prava in pristojnost sodišča na Bledu.

 

11. Spremembe pravil in pogojev

Organizator lahko spremeni ta pravila, če to zahtevajo tehnični ali komercialni vzroki ali vzroki na strani javnosti, vendar ne v času trajanja posamezne nagradne igre. Spremembe pravil ne morejo veljati za nazaj.
Organizator bo o vseh spremembah in novostih nagradnega razpisa obveščal udeležence z objavami na spletni strani: http://hotelastoria-bled.com.

 

Bled, 1.9.2013

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo prIkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih